• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

Voorkomen van blessures is natuurlijk beter dan genezen. Hieronder een overzicht van aandachtspunten (in willekeurige volgorde).
       
·     Bouw je trainingsschema geleidelijk (qua omvang en intensiteit) op. Dit geldt speciaal voor beginners. Het hart, longen en het vaatstelsel passen zich sneller aan dan de spieren, pezen en de beenderen.
       
·     Neem wat gas terug bij beginnende pijntjes. Al je conditie verlies je echt niet door het een weekje rustig aan te doen. Vervang die snelle intervaltraining door een rustige duurloop.
       
·     Doe een goede Warming-up, zodat de spieren goed doorbloed zijn. Vooral bij intensieve trainingen, koud weer en als je wat vermoeid aan een training begint. Neem ook voldoende tijd voor een Cooling-down om de afvalstoffen beter af te voeren en de spieren op lengte te brengen.
       
·     Zorg er voor dat je spieren en pezen op lengte zijn (en blijven): Rekoefeningen.
       
·     Zorg er voor dat je spieren (in de juiste verhouding) voldoende sterk zijn (en blijven): Spierversterkende oefeningen.
       
·     Maak je voeten sterker met voetgymnastiek.
       
·     Leer te luisteren naar je lichaam. En doe wat met de signalen die je lichaam geeft.
       
·     Een goede looptechniek is blessurepreventief
       
·     Loop niet altijd op de weg. Een harde ondergrond is meer belastend. Bovendien is het afwisselen van ondergrond een stimulans voor je spieren en pezen zich te versterken. Als het niet mogelijk is regelmatig een training op een zachte ondergrond te doen, probeer dan wel stukjes gras langs de weg mee te pikken.
       
·     Als je last heb van een beginnende blessure en je wilt (toch) gaan hardlopen doe het dan gewoon rustig aan. Loop je rondje ook andersom. Door je looprondje tegenovergestelde richting te doen belast je je spieren net even anders. Neem geen risico. Vooral bij beginnende blessures heb je vaak de neiging te veel te doen, omdat je na de warmining-up geen hinder ondervindt.
       
·     Als je een slechte conditie bent neem dan gewoon meer tijd om je doelstellingen te verwezenlijk. Je kunt bijvoorbeeld ook zo nu en dan een Wandeltraining doen. Als je te zwaar bent doe het dan helemaal rustig aan, omdat overgewicht extra belastend is voor spieren, pezen en gewrichten.
       
·     Gebruik hardloopschoenen die geschikt zijn voor je type voet, lichaamsgewicht, loopstijl en trainingsomgeving (er is veel verschil tussen een wegtraining en een duintraining). Als je te zwaar bent houdt er dan bij het kopen van hardloopschoen rekening mee dat je schoenen meer schokdemping en stabiliteit nodig hebben.
       
·     Loop ook niet altijd op schoenen die alles corrigeren, omdat je spieren en pezen niet meer gestimuleerd worden zich te versterken. Ze worden eerder zwakker. Wissel daarom regelmatig van loopschoen.
       
·     Gooi je oude hardloopschoenen niet meteen weg, maar neem ze mee naar een hardloopwinkel. De slijtageplekken zeggen veel over je looppatroon.
       
·     Trek de veters van loopschoenen iets strakker aan. Doe dat ook niet te strak. Je kunt ook je veters anders strikken.
       
·     Schijf (de behandeling van) blessures in je trainingslogboek.
       
·     Loop je rondje zo nu en dan andersom. Zo belast je je lichaam net weer even anders.
       
·     Ben geduldig bij het opvoeren van je trainingsschema. Niet alleen ter voorkoming van blessures maar ook om een hoger rendement uit je trainingen te halen.
       
·     Sportmassage heeft ook een blessurepreventie werking. Door sportmassage toe te passen voor een wedstrijd (of zware training) wordt de doorbloeding van de spieren beter. Na afloop van een zware inspanning worden de afvalstoffen beter afgevoerd. Ook de aanvoer van bouwstoffen verloopt beter.
       
·     Ook na een ziekte moet je voldoende de tijd nemen om op je oude niveau terug te komen.

Sponsor uitgelicht: YES Logistics

YES Logistics Benelux in Rotterdam is uw adres voor Nederland en België, binnen de globale familie van Yes Logistics Corp, dé leverancier van Integrated Logitsics Services and Solutions van de Yang Ming Group. 


Opgericht op 11 november 1999, is YES Logistics Co een dochter van de Yang Ming Group. YES Logistics is opgericht, om de behoefte aan internationale logistiek en de ontwikkeling van de globale markt te ondersteunen. Wij houden ons aan de kernwaarden "Integriteit en Verbetering", en zijn in die hoedanigheid toegewijd, aan het leveren van professionele en efficiënte logistieke oplossingen.

Dat YES sportief is en ook nog eens actief is voor een goed doel, bewijst de deelname aan de ROPARUN met een eigen team. Volg de link voor aanvullende informatie

 

Sponsor uitgelicht: Roma Opticiens

Roma opticiens is een modebewust bedrijf dat op 1 oktober 1995 haar deuren heeft geopend. De naam ROMA is ontstaan door de namen van de eigenaars Roland en Marjan deels samen te voegen. Deze italiaanse naam vind je ook terug in de brillen die vaak in Italie zijn geproduceerd.

Roland is al dertig jaar opticien. Samen met Marjan, die naast opticien en contactlensspecialist ook nog optometrist is, zijn zij goed voor meer dan 50 jaar ervaring met brillen en contactlenzen. Roland beheerst het vakmanschap van de opticien als geen ander en weet exact hoe een bril gemonteerd moet worden. Bij hem bent u dus verzekerd van een technisch perfect gemonteerde bril.

Een nieuwe bril uitzoeken is een zeer persoonlijke ervaring, geen twee gezichten zijn hetzelfde. Om u zo goed mogelijk te begeleiden bij het uitzoeken van een nieuwe bril hebben wij hier  bij ROMA Opticiens een kleur- en stijladvies cursus gevolgd. Met deze kennis over de vormen en  kleuren in het gezicht zijn wij in staat een zeer persoonlijk advies te formuleren.  Daarom bent u verzekerd van een bril die bij uw gezicht past.
Daarbij staat u als klant centraal.

Sponsor uitgelicht: Intersport Superstor…

Intersport Superstore Roden: dé sportwinkel in Roden en omgeving!

Intersport Superstore in Roden biedt een ruime keuze in en een uitgebreid assortiment aan sterke A-merken (o.a. Adidas, Nike, ASICS, Reebok, Bjorn Borg, Only Play, Esprit, The North Face, Salomon, Luhta, O'Neill, Roxy, Brunotti en Protest) en exclusieve merken (o.a. Pro Touch, Etirel en Premium Tech by Jack & Jones) en is bij uitstek de specialist in o.a. voetbal, fitness, tennis, running, wandelen, zwemmen en indoor. Bij Intersport Superstore Roden staan klantvriendelijkheid, serviceverlening en persoonlijk advies hoog in het vaandel.

De mensen van Intersport Superstore Roden zijn getraind in het geven van een goed en deskundig advies. Als INTERSPORT-winkel is de filosofie simpel: hoe leuker iets is, des te vaker je het doet. Daarom helpen zij jou aan alles wat je nodig hebt om het maximale plezier te beleven. That is how Intersport Roden brings Sport to the People and we bring sports to Roden en omgeving.

23e Herfstcross Norg 24 november 2018

De 23e Intersport Superstore Roden Herfst Cross kenmerkte zich door een droog parcours. Het was de eerste keer dat er geen enkele plas op het parcours lag, dus dat leek...

Verder lezen

Gevonden voorwerpen Herfstcross 24 november 2018

Paarse dopper met opdruk en piepschuim met opdruk 'active touch.' De eigenaars kunnen zich melden bij Egbert Wendel. Tel: 0592-614141

Verder lezen

Parkoers 2018

Het parkoers is gewijzigd t.o.v. vorig jaar. Zie onderstaand.  De VOORINSCHRIJVING sluit woensdag 21 november om 20:00 uur. Doe mee op 24 november!!! Adres (navigatie) is Schapendrift 7, Norg en dat is...

Verder lezen

Intersport Superstore Roden Herfstcross 24 november 2018

De bladeren kleuren en beginnen te vallen. Wie wil niet genieten van de prachtige omgeving van Norg. De heuvels van de Langeloerduinen liggen klaar om beklommen te worden. Zaterdag 24...

Verder lezen

22e Herfstcross Norg prooi voor Maarten Hindriks en Jessica Oosterloo

De tweeëntwintigste editie van de Intersport Superstore Herfstcross in Norg is een prooi geworden voor Maarten Hindriks uit Groningen. Hij bleef met een tijd van 31.02 seconden onder meer de...

Verder lezen