• VTEM Image Show
 • VTEM Image Show
 • VTEM Image Show
 • VTEM Image Show
 • VTEM Image Show

Sinds 1996 organiseert de Stichting Loopsport Norg jaarlijks op de laatste zaterdag van november een crossloop in de bossen van de Langeloërduinen. De hoofdsponosor van de Herfstcross is Intersport Superstore Roden.

Met ingang van de editie van 2001 is de loop opgenomen in het Loopcircuit Noord Nederland. De cross kenmerkt zich door het zware parcours met een zandondergrond en de vele hoogteverschillen. De weersomstandigheden spelen met name in de natte perioden een grote rol in de zwaarte van het parcours.

De eerstvolgende en tevens 23e cross vindt plaats op 24 november 2018.

 

Wedstrijdinformatie:

 • Adres: Inschrijven, aanmelden, omkleden etc: Sportpark Schapendrift in NORG. Adres Schapendrift 7 in Norg
 • Starttijden + afstanden:
  • Canicross: 11:45 uur (3.000 of 6.000 meter)
  • Roma Opticiens Jeugdcross: V.a. 13:15 uur
   • t/m 7 jaar: 13:15 uur (500 meter)
   • 8 t/m 9 jaar: 13:30 uur (1.000 meter)
   • 10 t/m 12 jaar: 13:45 uur (1.500 meter)
   • 13 t/m 15 jaar: 14:00 uur (2.000 meter)
  • Korte cross: 14:25 uur (3.000 meter)
  • Intersport Superstore Roden Herfstcross: 14:30 uur (9.000 meter)
 • Leeftijdscategorieen jeugd:
  • t/m 7 jaar
  • 8 t/m 9 jaar
  • 10 t/m 12 jaar
  • 13 t/m 15 jaar
 • Inschrijfgeld:
  • Voorinschrijving:
   • Jeugdcross € 4,00
   • Senioren en canicrossers € 8,00
  • Nainschrijving: (niet mogelijk voor canicross)
   • Jeugdcross € 5,00
   • Senioren: € 10,00

 

De Canicross: telt mee voor de Noordelijke Canicross Competitie. VOOR MEER INFORMATIE OVER DE CANICROSS KAN CONTACT WORDEN OPGENOMEN MET SJIRK DOTINGA, E-MAIL: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. OF MOBIEL: 06-15111171

Toelichting + wedstrijdreglement canicross:

1.    Introductie

Canicross is hardlopen met je hond in de natuur waarbij baas en hond een combinatie vormen die bij voorkeur hardlopend een overwegend onverhard parcours afleggen. De hond is daarbij aangelijnd. Canicross is voortgekomen uit de sledehondensport en als zodanig vanuit Canada overgewaaid naar Europa. Canis is het Latijnse woord voor hond en cross het Engelstalige woord voor veldlopen.

2. Deelnemers

Iedereen die over een goede fysieke gezondheid beschikt kan met een hond aan de canicross loop deelnemen. Deelname geschiedt geheel op eigen risico en alleen deelnemers vanaf dertien jaar en ouder kunnen zich inschrijven waarbij het geboortejaar en niet de geboortedatum bepalend is. Er zijn twee afstanden de drie en zes kilometer er wordt geen onderscheid gemaakt tussen dames en heren er zijn medailles voor de eerste drie op elke afstand. Deelnemers aan beide afstanden krijgen een herinnering. Na afloop wordt een uitslagenlijst van beide afstanden opgesteld. De deelnemer is zowel vóór, tijdens als na de loop volledig verantwoordelijk voor het welzijn van de hond, dus zijn of haar fysieke gezondheid, algemene conditie en gedrag. Hetzelfde is van toepassing op agressie, vervuiling, vernieling, schade of ongeval veroorzaakt door zichzelf of door de hond, ook indien het een leen hond betreft. De eigenaar van de hond dan wel de deelnemer dient om voorgaande redenen in het bezit te zijn van een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering.

3. Dierenarts

Er is een dierenarts op afroep beschikbaar.  De honden dienen te zijn gevaccineerd tegen: Hondenziekte (D),Hepatitis (H), Leptospirose (L), Parvovirose (P). Titerbepaling is ook toegestaan.

4. Hond

De hond moet gedurende het gehele evenement aangelijnd blijven, dus zowel voor, tijdens als na de loop. De deelnemer dient de hond onder alle omstandigheden onder controle te houden. Tijdens de loop mag de hond de deelnemer trekken. Indien de hond (tijdelijk) achter de deelnemer blijft dan mag dat alleen als de lijn niet strak staat: dus het voor uittrekken van de hond is niet toegestaan. Er mag uitsluitend met één hond gestart worden. De hond moet minimaal 1 jaar oud zijn. De inhalende partij bepaalt welke kant hij passeert hierbij Trail links dan wel Trail rechts roepen zodat degene die ingehaald wordt de gelegenheid heeft om aan de kant te gaan. Hond kort houden als je wordt ingehaald.

5. Materiaal

Voor de veiligheid en het welzijn van de deelnemer en de hond is het gebruik van het juiste materiaal van het grootste belang. Om die reden dient de deelnemer een canicross heupgordel te dragen. Daarnaast wijst de organisatie betreffende de hond, dat het gebruik van een goed passend tuig en een speciale elastische lijn voor canicross verplicht is.

6. Start

De eerste canicross combinatie start om 11:45 uur. Na de eerste combinatie wordt om de 30 seconden, op volgorde van het startnummer, gestart. Bij de start dient de deelnemer achter de startlijn te staan. Er mogen maximaal 40 koppels meedoen. Uitsluitend inschrijven via voorinschrijving. Vol=Vol

7. Parcours

Het parcours gaat over uitsluitend onverhard terrein en wordt aangegeven door pijlen en linten. Indien op de wedstrijddag, door bijvoorbeeld hoge temperaturen, de omstandigheden zodanig zijn dat de gezondheid of het welzijn van de hond in gevaar komt, kan in extreme gevallen de canicross loop worden afgelast.

 

VOLG DE LINK www.hardlopendnederland.nl VAN SV FRIESLAND VOOR EEN MOOI OVERZICHT VAN HEEL VEEL HARDLOOPEVENEMENTEN IN NOORD NEDERLAND

 

Sponsor uitgelicht: Roma Opticiens

Roma opticiens is een modebewust bedrijf dat op 1 oktober 1995 haar deuren heeft geopend. De naam ROMA is ontstaan door de namen van de eigenaars Roland en Marjan deels samen te voegen. Deze italiaanse naam vind je ook terug in de brillen die vaak in Italie zijn geproduceerd.

Roland is al dertig jaar opticien. Samen met Marjan, die naast opticien en contactlensspecialist ook nog optometrist is, zijn zij goed voor meer dan 50 jaar ervaring met brillen en contactlenzen. Roland beheerst het vakmanschap van de opticien als geen ander en weet exact hoe een bril gemonteerd moet worden. Bij hem bent u dus verzekerd van een technisch perfect gemonteerde bril.

Een nieuwe bril uitzoeken is een zeer persoonlijke ervaring, geen twee gezichten zijn hetzelfde. Om u zo goed mogelijk te begeleiden bij het uitzoeken van een nieuwe bril hebben wij hier  bij ROMA Opticiens een kleur- en stijladvies cursus gevolgd. Met deze kennis over de vormen en  kleuren in het gezicht zijn wij in staat een zeer persoonlijk advies te formuleren.  Daarom bent u verzekerd van een bril die bij uw gezicht past.
Daarbij staat u als klant centraal.

Sponsor uitgelicht: YES Logistics

YES Logistics Benelux in Rotterdam is uw adres voor Nederland en België, binnen de globale familie van Yes Logistics Corp, dé leverancier van Integrated Logitsics Services and Solutions van de Yang Ming Group. 


Opgericht op 11 november 1999, is YES Logistics Co een dochter van de Yang Ming Group. YES Logistics is opgericht, om de behoefte aan internationale logistiek en de ontwikkeling van de globale markt te ondersteunen. Wij houden ons aan de kernwaarden "Integriteit en Verbetering", en zijn in die hoedanigheid toegewijd, aan het leveren van professionele en efficiënte logistieke oplossingen.

Dat YES sportief is en ook nog eens actief is voor een goed doel, bewijst de deelname aan de ROPARUN met een eigen team. Volg de link voor aanvullende informatie

 

Sponsor uitgelicht: Intersport Superstor…

Intersport Superstore Roden: dé sportwinkel in Roden en omgeving!

Intersport Superstore in Roden biedt een ruime keuze in en een uitgebreid assortiment aan sterke A-merken (o.a. Adidas, Nike, ASICS, Reebok, Bjorn Borg, Only Play, Esprit, The North Face, Salomon, Luhta, O'Neill, Roxy, Brunotti en Protest) en exclusieve merken (o.a. Pro Touch, Etirel en Premium Tech by Jack & Jones) en is bij uitstek de specialist in o.a. voetbal, fitness, tennis, running, wandelen, zwemmen en indoor. Bij Intersport Superstore Roden staan klantvriendelijkheid, serviceverlening en persoonlijk advies hoog in het vaandel.

De mensen van Intersport Superstore Roden zijn getraind in het geven van een goed en deskundig advies. Als INTERSPORT-winkel is de filosofie simpel: hoe leuker iets is, des te vaker je het doet. Daarom helpen zij jou aan alles wat je nodig hebt om het maximale plezier te beleven. That is how Intersport Roden brings Sport to the People and we bring sports to Roden en omgeving.

23e Herfstcross Norg 24 november 2018

De 23e Intersport Superstore Roden Herfst Cross kenmerkte zich door een droog parcours. Het was de eerste keer dat er geen enkele plas op het parcours lag, dus dat leek...

Verder lezen

Gevonden voorwerpen Herfstcross 24 november 2018

Paarse dopper met opdruk en piepschuim met opdruk 'active touch.' De eigenaars kunnen zich melden bij Egbert Wendel. Tel: 0592-614141

Verder lezen

Parkoers 2018

Het parkoers is gewijzigd t.o.v. vorig jaar. Zie onderstaand.  De VOORINSCHRIJVING sluit woensdag 21 november om 20:00 uur. Doe mee op 24 november!!! Adres (navigatie) is Schapendrift 7, Norg en dat is...

Verder lezen

Intersport Superstore Roden Herfstcross 24 november 2018

De bladeren kleuren en beginnen te vallen. Wie wil niet genieten van de prachtige omgeving van Norg. De heuvels van de Langeloerduinen liggen klaar om beklommen te worden. Zaterdag 24...

Verder lezen

22e Herfstcross Norg prooi voor Maarten Hindriks en Jessica Oosterloo

De tweeëntwintigste editie van de Intersport Superstore Herfstcross in Norg is een prooi geworden voor Maarten Hindriks uit Groningen. Hij bleef met een tijd van 31.02 seconden onder meer de...

Verder lezen