• VTEM Image Show
 • VTEM Image Show
 • VTEM Image Show
 • VTEM Image Show
 • VTEM Image Show

Sinds 1996 organiseert de Stichting Loopsport Norg jaarlijks op de laatste zaterdag van november een crossloop in de bossen van de Langeloërduinen. De hoofdsponosor van de Herfstcross is Intersport Superstore Roden.

Met ingang van de editie van 2001 is de loop opgenomen in het Loopcircuit Noord Nederland. De cross kenmerkt zich door het zware parcours met een zandondergrond en de vele hoogteverschillen. De weersomstandigheden spelen met name in de natte perioden een grote rol in de zwaarte van het parcours.

De eerstvolgende en tevens 25e cross vindt plaats op 27 november 2021.

 

Wedstrijdinformatie: TIJDEN ONDER VOORBEHOUD!

 • Adres: Inschrijven, aanmelden, omkleden etc: Sportpark Schapendrift in NORG. Adres Schapendrift 7 in Norg
 • Starttijden + afstanden:
  • Roma Opticiens Jeugdcross: V.a. 13:15 uur
   • t/m 7 jaar: 13:15 uur (500 meter)
   • 8 t/m 9 jaar: 13:30 uur (1.000 meter)
   • 10 t/m 12 jaar: 13:45 uur (1.500 meter)
   • 13 t/m 15 jaar: 14:00 uur (2.000 meter)
  • Korte cross: 14:25 uur (3.000 meter)
  • Intersport Superstore Roden Herfstcross: 14:30 uur (9.000 meter)
 • Leeftijdscategorieen jeugd:
  • t/m 7 jaar
  • 8 t/m 9 jaar
  • 10 t/m 12 jaar
  • 13 t/m 15 jaar
 • Inschrijfgeld:
  • Voorinschrijving:
   • Jeugdcross € 4,00
   • Senioren € 8,00
  • Nainschrijving:
   • Jeugdcross € 5,00
   • Senioren: € 10,00

 

 

Privacy Verklaring Stichting Loopsport Norg

Privacy Verklaring Stichting Loopsport Norg
gebaseerd op de Wet Algemene Verordening Gegevensbeheer

In deze verklaring wordt vastgelegd hoe het bestuur van Stichting Loopsport Norg omgaat met de aan haar verstrekte persoonsgegevens.

Begrippen:
1. Het bestuur zijn de mensen die daadwerkelijk zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
2. Onder persoonsgegevens wordt verstaan, achternaam, voornaam, geboortedatum, adres, geslacht, e-mail adres, IBAN-nummer, telefoonnummer en eventueel lidnummer van de Atletiek Unie.
3. Onder stichting wordt verstaan de Stichting Loopsport Norg, zoals omschreven in de statuten.
4. Inschrijfformulier is het inschrijfformulier voor de Herfstcross van de Stichting Loopsport Norg.
5. Een bewerkingsovereenkomst is een overeenkomst tussen de Stichting en de ontvanger van de gegevens. Dit zal worden opgesteld voor zover dit van toepassing zal zijn.
6. Wanneer je meedoet aan de Herfstcross, worden je persoonsgegevens verzameld op basis van de grondslag van overeenkomst. Voor deelname aan de loop zijn jouw gegevens nodig om de inschrijfkosten af te schrijven, de categorie indeling te bepalen en je behaalde resultaten te verwerken in de uitslagen.

 

Persoonsgegevens:
Persoonlijke gegevens worden dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd.
De persoonsgegevens van de deelnemers worden gebruikt om op de juiste manier een evenement te kunnen organiseren en uitslagen correct te kunnen verwerken en op te maken. De persoonsgegevens van sponsors worden gebruikt om sponsoractiviteiten bij ons evenement goed tot uitvoer te brengen.
De persoonsgegevens van vrijwilligers worden gebruikt om de vrijwilligers te informeren over hun taak en werkzaamheden.

De persoonsgegevens zijn in te zien door de bestuursleden die deze nodig hebben om hun taak uit te voeren. In dit bestand zijn de onder punt 2 verstrekte gegevens verwerkt en opgeslagen. Deze gegevens zijn nodig voor het goed kunnen organiseren van de Herfstcross door de Stichting; namelijk voor startnummers, voor verwerken uitslagen, voor sturen informatie, voor contacten sponsoren, voor correspondentie en telefoonnummer voor het maken van afspraken en onderhouden van contacten. De gegevens staan op een computer die met een wachtwoord beveiligd is.

De persoonsgegevens worden niet verspreid aan derden; dit zijn anderen, die niet nodig zijn om de Herfstcross te organiseren. De persoonsgegevens worden gedeeld met de bestuursleden, die deze gegevens voor hun taak nodig hebben. De bankgegevens worden 7 jaar bewaard.

Wat zijn uw rechten:
U heeft het recht de Stichting Loopsport Norg te vragen welke (persoons)gegevens zij van u verwerkt. Stichting Loopsport Norg zal op dit verzoek (per e-mail) binnen 3 weken reageren. Vervolgens kunt u de Stichting Loopsport Norg verzoeken deze gegevens aan te vullen of te verbeteren.

 

Inschrijfformulier:
Indien iemand deelneemt aan de Herfstcross zal zij of hij daartoe een inschrijfformulier moeten invullen of digitaal zich moeten aanmelden, waardoor men (door de inschrijving) akkoord gaat met het verwerken en opslaan van de gegevens genoemd in punt 2 van deze verklaring. Voor kinderen onder de 16 jaar, gaan de ouders (mede) akkoord met het verwerken en opslaan van de gegevens, genoemd in punt 2 van deze verklaring.

 

Foto’s:
Bij de Herfstcross zullen foto’s en video opnames gemaakt worden van de deelnemers. Dit beeldmateriaal zal worden gebruikt voor de website, Pr-materiaal, berichten in kranten en op facebook. De deelnemer verleent door inschrijving bij de Herfstcross bij voorbaat toestemming aan de Stichting voor openbaarmaking van tijdens of rond inzet gemaakte foto’s en beeldmateriaal en dergelijke waarop de deelnemer zichtbaar is. Indien de deelnemer hier bezwaar tegen heeft zal de deelnemer dit schriftelijk kenbaar moeten maken aan de Stichting en zullen de foto’s van hem of haar niet worden gebruikt of, waar mogelijk, worden verwijderd.

Data lek:
Bij een eventuele data lek, zal de Autoriteit Persoonsgegevens binnen 72 uur na constatering hiervan in kennis worden gesteld.

Indien blijkt dat alleen gegevens zijn gelekt die slechts geringe kans geven op schending van rechten van betrokkenen, dan zal de Autoriteit Persoonsgegevens niet in kennis worden gesteld. (art. 33.1 van het AVG).

In alle gevallen zullen betrokkenen worden geïnformeerd en zal de secretaris daarvan een registratie bijhouden.

Bestuur Stichting Loopsport Norg 

Sponsor uitgelicht: Roma Opticiens

Roma opticiens is een modebewust bedrijf dat op 1 oktober 1995 haar deuren heeft geopend. De naam ROMA is ontstaan door de namen van de eigenaars Roland en Marjan deels samen te voegen. Deze italiaanse naam vind je ook terug in de brillen die vaak in Italie zijn geproduceerd.

Roland is al dertig jaar opticien. Samen met Marjan, die naast opticien en contactlensspecialist ook nog optometrist is, zijn zij goed voor meer dan 50 jaar ervaring met brillen en contactlenzen. Roland beheerst het vakmanschap van de opticien als geen ander en weet exact hoe een bril gemonteerd moet worden. Bij hem bent u dus verzekerd van een technisch perfect gemonteerde bril.

Een nieuwe bril uitzoeken is een zeer persoonlijke ervaring, geen twee gezichten zijn hetzelfde. Om u zo goed mogelijk te begeleiden bij het uitzoeken van een nieuwe bril hebben wij hier  bij ROMA Opticiens een kleur- en stijladvies cursus gevolgd. Met deze kennis over de vormen en  kleuren in het gezicht zijn wij in staat een zeer persoonlijk advies te formuleren.  Daarom bent u verzekerd van een bril die bij uw gezicht past.
Daarbij staat u als klant centraal.

Sponsor uitgelicht: Intersport Superstore Roden

Intersport Superstore Roden: wij zijn er voor de hardlopers!

Bij Intersport Superstore Roden zijn wij er voor de hardlopers. Of je nu beginner of een geoefende hardloper bent: bij ons kan je terecht voor advies en de beste producten.

Heb je een neutrale schoen nodig of toch een antipronatie hardloopschoen nodig?

Aan de hand van een gratis voetscan, geven we je advies voor jouw perfecte hardloopschoen. Om je uitrusting compleet te maken, hebben we een ruime collectie aan hardloopkleding en accesoires van o.a. de merken Nike, Adidas, Asics & ProTouch.

Heb je je ingeschreven voor de Herfstcross, dan ontvang je 10% korting op al je runningartikelen! Dus alle reden om je in te schrijven om mee te doen met dit loopevenement in de schitterende bossen van Norg

Sponsor uitgelicht: YES Logistics

YES Logistics Benelux in Rotterdam is uw adres voor Nederland en België, binnen de globale familie van Yes Logistics Corp, dé leverancier van Integrated Logitsics Services and Solutions van de Yang Ming Group. 

Opgericht op 11 november 1999, is YES Logistics Co een dochter van de Yang Ming Group. YES Logistics is opgericht, om de behoefte aan internationale logistiek en de ontwikkeling van de globale markt te ondersteunen. Wij houden ons aan de kernwaarden "Integriteit en Verbetering", en zijn in die hoedanigheid toegewijd, aan het leveren van professionele en efficiënte logistieke oplossingen.

Dat YES sportief is en ook nog eens actief is voor een goed doel, bewijst de jaarlijkse deelname aan de ROPARUN met een eigen team.

 

Herfstcross Norg definitief afgelast

Het bestuur van de Stichting Loopsport Norg heeft besloten defintief een streep te zetten door de Herfstcross. Dit betekent dat er geen 25e editie van deze mooie cross komt. Het...

Verder lezen

Hardlopen In Noordenveld

De gemeente Noordenveld telt 4 actieve loopgroepen in de dorpen Roden, Peize, Norg en Veenhuizen. Jaarlijks worden diverse hardloopevenementen/wedstrijden door de afzonderlijke loopgroepen georganiseerd. Door de Corona maatregelen is dit...

Verder lezen

YES Logistics betreurt afgelasten Herfstcross 28 november 2020

Al vele jaren is YES Logistics een trouwe sponsor van Herfstcross Norg. Ondanks dat men alle begrip heeft voor het afgelasten van de jubileumeditie (25e keer) van de Herfstcross in...

Verder lezen

Herfstcross Norg en Jeugdcross editie 2020 afgelast

De 25e Herfstcross Norg, gepland op 28 november gaat dit jaar niet door. Ook de jeugdwedstrijden kunnen geen doorgang vinden. De beperkende overheidsrichtlijnen in verband met het coronavirus maken het...

Verder lezen

Verslag 24e Herfstcross Norg 30 november 2019

  Tom Hendrikse en Silke Jonkman winnaars 24e editie Intersport Superstore Roden Herfstcross: Tom Hendrikse uit Assen is de grote winnaar geworden van de 24e editie van de Herfstcross in Norg. Op...

Verder lezen