• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

 

Tom Hendrikse en Silke Jonkman winnaars 24e editie Intersport Superstore Roden Herfstcross:

Tom Hendrikse uit Assen is de grote winnaar geworden van de 24e editie van de Herfstcross in Norg. Op een uitdagend en fraai parcours in de Langeloërduinen legde hij de negen kilometer af in een tijd van 30:51. Luc Sillen uit Groningen werd tweede in 32:35 en Wouter Dijkstra uit Groningen werd nummer drie in een tijd van 33:13. Als 40+-er nestelde Erwin Akkerman uit Meppels zich tussen de top-3 in een tijd van 32:40.

Bij de dames gingen de medailles op de langste afstand naar Silke Jonkman (Haren Gn), An Bennema (Groningen) en Ilse Rooks van LSV Invictus. Het startschot van de lange cross werd gegeven door Dick Bastiaannet, die jarenlang sponsor was van het evenement in Norg, voordat Intersport Superstore Roden het sponsorstokje overnam.

De weersomstandigheden waren voortreffelijk al werd het in de loop van de middag wel wat bewolkter. Wouter Olthof won de korte cross over 3 kilometer. De afstand waarop ook wethouder Kirsten Ipema meedeed.

Bij de jeugd was en een mooie prestatie van Luuk Hagenou. Hij werd winnaar in zijn categorie bij de jongens. Maar ook Mart vanden Broek, Jonna Venema, Ilse van den Broek, Niek van den Broek en Rieke Venema leverden mooie prestaties. De start van de onderdelen bij de jeugd werd namens Jeugd-hoofdsponsor Roma Opticiens verricht door Roland Beumer

Bij de heren senioren was er een goede prestatie van Cas Stolze. Hij liep de hele cross in een tijd van 36:58 en werd daarmee dertiende. Bij de dames leverden Jildou Oldenkamp uit Een en Hellen van Riesen en Gerda Pastoor (beiden uit Norg) mooie prestaties op de hele cross. Volgend jaar staat de 25e editie van de Norger Herfstcross op het programma, waarbij de jeugdcross ook weer gesponsord zal worden door Roma Opticiens.

 

De organisatie van het succesvolle evenement is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, vooral voor de bestuurlijke functies. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de secretaris van St. Loopsport Norg, Egbert Wendel

 

Sponsor uitgelicht: YES Logistics

YES Logistics Benelux in Rotterdam is uw adres voor Nederland en België, binnen de globale familie van Yes Logistics Corp, dé leverancier van Integrated Logitsics Services and Solutions van de Yang Ming Group. 

Opgericht op 11 november 1999, is YES Logistics Co een dochter van de Yang Ming Group. YES Logistics is opgericht, om de behoefte aan internationale logistiek en de ontwikkeling van de globale markt te ondersteunen. Wij houden ons aan de kernwaarden "Integriteit en Verbetering", en zijn in die hoedanigheid toegewijd, aan het leveren van professionele en efficiënte logistieke oplossingen.

Dat YES sportief is en ook nog eens actief is voor een goed doel, bewijst de jaarlijkse deelname aan de ROPARUN met een eigen team.

 

Sponsor uitgelicht: Intersport Superstore Roden

Intersport Superstore Roden: wij zijn er voor de hardlopers!

Bij Intersport Superstore Roden zijn wij er voor de hardlopers. Of je nu beginner of een geoefende hardloper bent: bij ons kan je terecht voor advies en de beste producten.

Heb je een neutrale schoen nodig of toch een antipronatie hardloopschoen nodig?

Aan de hand van een gratis voetscan, geven we je advies voor jouw perfecte hardloopschoen. Om je uitrusting compleet te maken, hebben we een ruime collectie aan hardloopkleding en accesoires van o.a. de merken Nike, Adidas, Asics & ProTouch.

Heb je je ingeschreven voor de Herfstcross, dan ontvang je 10% korting op al je runningartikelen! Dus alle reden om je in te schrijven om mee te doen met dit loopevenement in de schitterende bossen van Norg

Sponsor uitgelicht: Roma Opticiens

Roma opticiens is een modebewust bedrijf dat op 1 oktober 1995 haar deuren heeft geopend. De naam ROMA is ontstaan door de namen van de eigenaars Roland en Marjan deels samen te voegen. Deze italiaanse naam vind je ook terug in de brillen die vaak in Italie zijn geproduceerd.

Roland is al dertig jaar opticien. Samen met Marjan, die naast opticien en contactlensspecialist ook nog optometrist is, zijn zij goed voor meer dan 50 jaar ervaring met brillen en contactlenzen. Roland beheerst het vakmanschap van de opticien als geen ander en weet exact hoe een bril gemonteerd moet worden. Bij hem bent u dus verzekerd van een technisch perfect gemonteerde bril.

Een nieuwe bril uitzoeken is een zeer persoonlijke ervaring, geen twee gezichten zijn hetzelfde. Om u zo goed mogelijk te begeleiden bij het uitzoeken van een nieuwe bril hebben wij hier  bij ROMA Opticiens een kleur- en stijladvies cursus gevolgd. Met deze kennis over de vormen en  kleuren in het gezicht zijn wij in staat een zeer persoonlijk advies te formuleren.  Daarom bent u verzekerd van een bril die bij uw gezicht past.
Daarbij staat u als klant centraal.

Herfstcross Norg definitief afgelast

Het bestuur van de Stichting Loopsport Norg heeft besloten defintief een streep te zetten door de Herfstcross. Dit betekent dat er geen 25e editie van deze mooie cross komt. Het...

Verder lezen

Hardlopen In Noordenveld

De gemeente Noordenveld telt 4 actieve loopgroepen in de dorpen Roden, Peize, Norg en Veenhuizen. Jaarlijks worden diverse hardloopevenementen/wedstrijden door de afzonderlijke loopgroepen georganiseerd. Door de Corona maatregelen is dit...

Verder lezen

YES Logistics betreurt afgelasten Herfstcross 28 november 2020

Al vele jaren is YES Logistics een trouwe sponsor van Herfstcross Norg. Ondanks dat men alle begrip heeft voor het afgelasten van de jubileumeditie (25e keer) van de Herfstcross in...

Verder lezen

Herfstcross Norg en Jeugdcross editie 2020 afgelast

De 25e Herfstcross Norg, gepland op 28 november gaat dit jaar niet door. Ook de jeugdwedstrijden kunnen geen doorgang vinden. De beperkende overheidsrichtlijnen in verband met het coronavirus maken het...

Verder lezen

Verslag 24e Herfstcross Norg 30 november 2019

  Tom Hendrikse en Silke Jonkman winnaars 24e editie Intersport Superstore Roden Herfstcross: Tom Hendrikse uit Assen is de grote winnaar geworden van de 24e editie van de Herfstcross in Norg. Op...

Verder lezen