• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

De gemeente Noordenveld telt 4 actieve loopgroepen in de dorpen Roden, Peize, Norg en Veenhuizen. Jaarlijks worden diverse hardloopevenementen/wedstrijden door de afzonderlijke loopgroepen georganiseerd. Door de Corona maatregelen is dit nu al langere tijd niet mogelijk.


Op initiatief van de gemeente Noordenveld is er een samenwerking ontstaan, wat geleid heeft tot “HardlopeninNoordenveld” en de organisatie van de  “5 x 5 km”. Een alternatief hardloopevenement, waarbij 5 mooie routes van 5 km in de verschillende dorpen hardlopend, maar ook wandelend, individueel kunnen worden gelopen op elk gewenst moment.

 

 

De “5 x 5 km”

In de gemeente Noordenveld is het mooi hardlopen. In Norg, Peize, Veenhuizen, en Roden zijn de mooiste routes te vinden. Op deze site presenteren we je vijf routes van circa vijf kilometer elk. Met mooie beschrijvingen en foto’s. Zo kom je op de mooiste plekjes van de gemeente Noordenveld.
Bewegen is belangrijk voor iedereen en moet gestimuleerd worden. De deelname aan het evenement is dan ook niet voorbehouden aan de leden van de loopgroepen, maar is open voor iedereen. Je wordt dan ook uitgedaagd om mee te doen en de “5 x 5 km” hardlopend of wandelend te volbrengen.

Routes
De routes zijn door middel van groene routebordjes aangegeven. Voor de startpunten zie ‘Onze routes”.

Deelnemen
Als je een route hardlopend hebt afgelegd kun je je resultaat op deze site uploaden. Van de resultaten wordt een ranglijst/klassement opgemaakt.
De ranglijsten zijn niet speciaal bedoeld om de snelste loper te tonen. We maken ook ranglijsten op leeftijd en geslacht gecorrigeerd.
Heb je de route wandelend gelopen of wil je niet in een klassement worden opgenomen, geef dan door dat je een route hebt volbracht, zodat we kunnen bijhouden wie alle 5 routes heeft volbracht.
Ook kun je je ervaringen delen: verhalen, foto’s, etc..

Wij wensen iedereen veel hardloop- en wandelplezier.
Succes met de “5 x 5 km” van Hardlopen in Noordenveld!!!

Sponsor uitgelicht: Roma Opticiens

Roma opticiens is een modebewust bedrijf dat op 1 oktober 1995 haar deuren heeft geopend. De naam ROMA is ontstaan door de namen van de eigenaars Roland en Marjan deels samen te voegen. Deze italiaanse naam vind je ook terug in de brillen die vaak in Italie zijn geproduceerd.

Roland is al dertig jaar opticien. Samen met Marjan, die naast opticien en contactlensspecialist ook nog optometrist is, zijn zij goed voor meer dan 50 jaar ervaring met brillen en contactlenzen. Roland beheerst het vakmanschap van de opticien als geen ander en weet exact hoe een bril gemonteerd moet worden. Bij hem bent u dus verzekerd van een technisch perfect gemonteerde bril.

Een nieuwe bril uitzoeken is een zeer persoonlijke ervaring, geen twee gezichten zijn hetzelfde. Om u zo goed mogelijk te begeleiden bij het uitzoeken van een nieuwe bril hebben wij hier  bij ROMA Opticiens een kleur- en stijladvies cursus gevolgd. Met deze kennis over de vormen en  kleuren in het gezicht zijn wij in staat een zeer persoonlijk advies te formuleren.  Daarom bent u verzekerd van een bril die bij uw gezicht past.
Daarbij staat u als klant centraal.

Sponsor uitgelicht: Intersport Superstore Roden

Intersport Superstore Roden: wij zijn er voor de hardlopers!

Bij Intersport Superstore Roden zijn wij er voor de hardlopers. Of je nu beginner of een geoefende hardloper bent: bij ons kan je terecht voor advies en de beste producten.

Heb je een neutrale schoen nodig of toch een antipronatie hardloopschoen nodig?

Aan de hand van een gratis voetscan, geven we je advies voor jouw perfecte hardloopschoen. Om je uitrusting compleet te maken, hebben we een ruime collectie aan hardloopkleding en accesoires van o.a. de merken Nike, Adidas, Asics & ProTouch.

Heb je je ingeschreven voor de Herfstcross, dan ontvang je 10% korting op al je runningartikelen! Dus alle reden om je in te schrijven om mee te doen met dit loopevenement in de schitterende bossen van Norg

Sponsor uitgelicht: YES Logistics

YES Logistics Benelux in Rotterdam is uw adres voor Nederland en België, binnen de globale familie van Yes Logistics Corp, dé leverancier van Integrated Logitsics Services and Solutions van de Yang Ming Group. 

Opgericht op 11 november 1999, is YES Logistics Co een dochter van de Yang Ming Group. YES Logistics is opgericht, om de behoefte aan internationale logistiek en de ontwikkeling van de globale markt te ondersteunen. Wij houden ons aan de kernwaarden "Integriteit en Verbetering", en zijn in die hoedanigheid toegewijd, aan het leveren van professionele en efficiënte logistieke oplossingen.

Dat YES sportief is en ook nog eens actief is voor een goed doel, bewijst de jaarlijkse deelname aan de ROPARUN met een eigen team.

 

Herfstcross Norg definitief afgelast

Het bestuur van de Stichting Loopsport Norg heeft besloten defintief een streep te zetten door de Herfstcross. Dit betekent dat er geen 25e editie van deze mooie cross komt. Het...

Verder lezen

Hardlopen In Noordenveld

De gemeente Noordenveld telt 4 actieve loopgroepen in de dorpen Roden, Peize, Norg en Veenhuizen. Jaarlijks worden diverse hardloopevenementen/wedstrijden door de afzonderlijke loopgroepen georganiseerd. Door de Corona maatregelen is dit...

Verder lezen

YES Logistics betreurt afgelasten Herfstcross 28 november 2020

Al vele jaren is YES Logistics een trouwe sponsor van Herfstcross Norg. Ondanks dat men alle begrip heeft voor het afgelasten van de jubileumeditie (25e keer) van de Herfstcross in...

Verder lezen

Herfstcross Norg en Jeugdcross editie 2020 afgelast

De 25e Herfstcross Norg, gepland op 28 november gaat dit jaar niet door. Ook de jeugdwedstrijden kunnen geen doorgang vinden. De beperkende overheidsrichtlijnen in verband met het coronavirus maken het...

Verder lezen

Verslag 24e Herfstcross Norg 30 november 2019

  Tom Hendrikse en Silke Jonkman winnaars 24e editie Intersport Superstore Roden Herfstcross: Tom Hendrikse uit Assen is de grote winnaar geworden van de 24e editie van de Herfstcross in Norg. Op...

Verder lezen