Op zaterdag 31 oktober 2015 werd het 25-jarig bestaan van de Loopgroep Norg gevierd. Daan Zeldenrijk, Toos van Lent en Wim de Bruijn hadden een gevarieerd programma in elkaar gezet dat nog beter tot zijn recht kwam door de prachtige herfstzon die de hele middag scheen. Bij ontvangst, met koffie/thee en appeltaart, in het Ontwikkelingsbureau in Veenhuizen werden we onderhouden door Kasper Peters, stadsdichter van de stad Groningen. De stemming zat er direct goed in. Heel adrem wist hij ons tussen zijn dichtregels door te vertellen dat hij toch liever wandelde dan ging hardlopen.

Tijdens de wandeling door Veenhuizen, vanaf het Ontwikkelingsbureau via Klein Soestdijk, het Verenigingsgebouw, de Koepelkerk, de RK-kerk naar Maallust werden we, aan de hand van een welbespraakte gids, in vogelvlucht meegenomen in de geschiedenis van deze Werelderfgoed-locatie in spé.

De dag werd afgesloten bij Coco Maria, dat in de afgelopen jaren tot een niet meer weg te denken karakteristieke ontmoetingsplaats in Veenhuizen is uitgegroeid. Een heerlijke maaltijd, brandende vuurkorven op het erf, koffie/thee en zelfgemaakte dadelkoek, sfeerverlichting in de boerderij: Hein en Jitty Moes maakten ook dit deel van ons jubileum tot een onvergetelijk moment.

     

   

Deze schriftelijke bijdrage is verzorgd door Hans Schulten

Loopgroep Norg: 25 jaar jong: een feestj…

Op zaterdag 31 oktober 2015 werd het 25-jarig bestaan van de Loopgroep Norg gevierd. Daan Zeldenrijk, Toos van Lent en Wim de Bruijn hadden een gevarieerd programma in elkaar gezet...

Verder lezen